Image

NPF Grunnkurs og tur

Perfekt for deg som vil lære essensen av havpadling på kort tid. Første dag starter med teori, før vi tilpasser utstyr og bruker resten av dagen til å bli kjent med hvordan hodet, kropp, kajakk og åre kan fungere sammen.

På dag to planlegger vi turen etter værmeldingen, handler inn mat, ser gjennom utstyr og pakker kajakker. Så legger vi ut på en tre-dagers tur, der vi overnatter i telt på egnede plasser.

Dette kurset gir det NPF grunnkurs Våttkort, med bedre tid til å trene på ny-lærte teknikker sammen med dyktige instruktører. I tillegg lærer du litt sjømannskap og betydningen av værmeldingen tilpasset Lofoten og Nordnorske forhold.

Lofoten Aktiv AS ønsker å gi deg/dere et alternativ som vil gi langvarige og positive opplevelser i vår vakre og sårbare natur.

Våre kurs er tilpasset til den aktuelle Corona-situasjonen. Du kan nå melde deg på eller send oss en epost om du/dere har lyst å bruke denne tiden til å utvikle deg/dere som padlere og bærekraftige brukere av vår vakre natur. Lofoten Aktiv AS er den eneste bedriften i NordNorge som er en Godkjent Norsk Økoturisme bedrift og tilbyr denne type kurs. 

Siden vi er en Godkjent Norsk Økoturisme bedrift så vil vi også gi deg muligheten til å velge lokale overnattingsteder og spisesteder. På den måten vil din tur til Lofoten også være med på å bygge opp lokalt eierskap og ta vare på naturen vi bor. En av mange utfordringer i sommer vil være de som vil «fri-campe» eller benytte seg av de muligheten Friluftsloven gir oss til å sette opp telt der vi vil. Hos oss kan du få en bedre forståelse av "Friluftsloven" og "Allemansplikten" og sett opp teltet eller parker bobil/campingvognen så ofte som mulig på tilrettelagte campingplasser. Jo flere som gjør dette jo lengre blir denne muligheten åpen for alle.

Noen delmål:

Kunne løfte, bære, sjøsette og sikre kajakken. Kunne kanting av kajakk, framdriftstak, bak-over padling, styretak bak og foran, lave støttetak, sideveis forflytting i fart og stillestående. Falle ut av kajakken og kameratredning blir en naturlig siden du skal lære å kjenne grensene til deg selv, kajakken og åra. Planlegging av rute i forhold til vær, hvilket utstyr er nødvendig og pakking av kajakk.

Dag 1

Dagen starter med 2,5 timer teori, i våre kurslokaler hos Lofoten Aktiv AS sin base i Rødmyrveien 24, 8310 Kabelvåg for tilpassing av utstyr, før vi går i vannet ved Sandvika Camping. Vi øver på teknikk og blir kjent med hvordan kropp, kajakk og åre kan fungere sammen.

Dag 2, 3 og 4

Vi møtes etter avtale, og drar i butikken der vi kjøper det siste påfyll av mat og drikke for turen. All mat vi tar med på turen pakkes om slik at vi tar med minst mulig søppel på turen. Så kjører vi til startstedet, pakker kajakker og begynner turen. Resten av tiden blir en tre-dagers tur, der vi legger inn flere tekniske øvelser, bruker mer tid på planlegging av turen videre og vurderer vær opp mot planlagt rute.

Overnattingen blir i camper vi finner på turen. Telt og sovepose blir godt å ha når dagen er over. Du kan forhandsbestille og leie campingutstyr hos Lofoten Aktiv AS

Turen avsluttes i Kabelvåg med oppsummering og tilbakemelding.

Kurs eller guidet tur?

Er dere en gruppe eller vennegjeng på 5 personer eller mer kan vi arrangere et havkajakk kurs eller guidet tur for dere.

Ta kontakt for et uforpliktende tilbud!

The Lofoten islands

Image

Kursholdere

Alle våre kursholdere er godkjente av Norges padlerforbund som aktivitetsledere, turledere eller veiledere.

Alle våre kursholdere har lang erfaring.

Lofoten Aktiv har forsikring som dekker alle kurs og aktiviteter

okoturisme
logo lofoten aktiv
Kontaktinformasjon

Lofoten Aktiv AS, Postboks 136, 8309 Kabelvåg

Telefon: +47 76 07 30 00 - Mobil: +47 99 23 11 00

Epost: post@lofoten-aktiv.no