Clean up paddling

Kajakktur - 5 dager

Å padle i havkajakk er en fantastisk måte å oppleve øylandskapet Lofoten og dets unike flora og fauna på.

Lofoten Aktiv tilbyr trygge turer med guide der vi padler stille rundt i vår vakre natur. Ved behov gir guidene deg tips for å forbedre sin padleteknikk og forståelse av hva sjømannskap.

Vår formidling har fokus på kultur og naturhistorie fra området vi ferdes i, og naturvern er innebygd i ALT vi gjør. Bli med Lofoten Aktiv på tur og opplev vårt ville og vakre Lofoten fra havkajakken.

5-dagers tur

5-dagers tur 

Lofoten Aktiv sin 5-dagers tur en den perfekte kajakkturen for de som har padlet en stund og så ønsker å videreutvikle sin padle-horisont, ferdigheter og sin egeninnsikt. Alle turene blir tilpasset deltagerne slik at det er viktig at du i påmeldingen sier hva som er dine mål med turen. På denne måten kan Lofoten Aktiv AS tilby den den beste turen. 

På denne turen tar guiden fra Lofoten Aktiv AS deg med på reel kajakktur med kryssing av fjorder, langs land med åpent hav på ene siden, tidevann strøm, litt navigasjon i en fantastisk natur. Det er været som bestemmer, men målet er å padle rundt Austvågøya. Men det er mange flotte alternativer til denne turen om deler av turen blir vanskelig å gjennomføre. Sammen med guiden kan du være med på rutevalg og hvor det er best å campe i det været dere har "nå". 

Når det gjelder padleteknikk og pakking så er det alltid noe å lære om man vil. Lofoten Aktiv AS sine guider har minst NPF Aktivitetsleder utdanning og skal kunne hjelpe deg om du har noen utfordringer innen havpadling som du vil gjøre noe med. Mange kan effektivisere framdriften og få et litt bredere spekter av tak som gir raskere og morsommere padling. 

Fuglelivet rund Lofoten er variert og noen av områdene på denne turen yrer det av mange arter. Er du heldig så kan du opplever nise, sel eller oter på turen, det er om å gjøre å bruke øynene og ørene godt. 

Det padles sjelden lengre en 25-30 km pr dag, men litt medvind kan hjelpe på antall km. 

Generell Info:

På alle Lofoten Aktiv sine kajakkturer er det en guide/instruktør pr 6. deltager (med visse unntak om gruppens sammensetning/kunnskap tillater det).På grunn av landskapet vi ferdes i er en natur som ikke tåler stor belastning, har vi ikke større grupper enn 10 deltakere.

Vi bruker solide hansker og kloke metoder for transport av avfallet, slik at dette er en ytterst renslig og fin opplevelse. Dette er en fin måte å lære mere om naturens små detaljer og nyte plassene i eget tempo. Vi bruker ryddingen som metode til å formidle kulturhistorie og naturkunnskap. Vi vil bruke ca. 1 time hver dag på dette. Resten av dagen går med å nyte naturen, oppdage fine plasser og finne leirplass for natta.

På grunn av landskapet vi ferdes i er en natur som ikke tåler stor belastning, har vi ikke større grupper enn 10 deltakere.

Deltakerne har selv ansvar for å ha med og organisere egen mat, eventuelt telt, sovepose og utstyr som kreves for turens lengde.

Lofoten Aktiv sender ut en liste med oversikt over normale behov for klær, mat og utstyr til alle påmeldte. Før vi drar pakker vi om/organisere/fordeler mat, for å minske søppelmengden vi må dra med oss hjem etter tur.

Inkludert i prisen

  • 1 havkajakk med åre, vest, spruttrekk og svamp
  • Padlejakke og åre votter
  • 1 guide per 6-7 deltagere
  • Transfer fra Svolvær til start stedet og retur til Svolvær etter kajakkturen.

Ikke inkludert i prisen

  • Reisen til og fra Svolvær før og etter kajakkturen.
  • Mat og drikke på turen.
  • Camping og personlig utstyr.
  • Alt som ikke står spesifisert i teksten.

Et ufravikelig krav for å delta på våre aktiviteter er at du må ha en gyldig reise forsikring som dekker alle aktiviteter som Lofoten Aktiv AS tilbyr. Denne forsikringen må du tegne før du begynner på turen til Lofoten.

Kurs eller guidet tur?

Er dere en gruppe eller vennegjeng på 4 personer eller mer kan vi arrangere et havkajakk kurs eller guidet tur for dere.

Ta kontakt for et uforpliktende tilbud!

The Lofoten islands

Image

Kursholdere

Alle våre kursholdere er godkjente av Norges padlerforbund som aktivitetsledere, turledere eller veiledere.

Alle våre kursholdere har lang erfaring.

Lofoten Aktiv har forsikring som dekker alle kurs og aktiviteter

okoturisme
logo lofoten aktiv
Kontaktinformasjon

Lofoten Aktiv AS, Postboks 136, 8309 Kabelvåg

Telefon: +47 76 07 30 00 - Mobil: +47 99 23 11 00

Epost: post@lofoten-aktiv.no