Sikkerhet Kajakk

Lofoten ligger ganske langt nord, på 68°N. Bekledningen du velger bør være deretter og er hver enkelts ansvar. Hvordan du velger å kle deg, har stor betydning både for egen sikkerhet og selve nytelsen av turen/kurset.

Sommer

Typisk Lofotvær er to sesonger på en uke, og med gjennomsnittstemperaturer i juli på +12,8°C og -1°C i januar har vi variasjoner. Sommerdager med + 30°C eller + 4°C kommer ikke hvert år, men det er heller ikke unormalt.

Derfor er det like viktig med solkrem som med varmt undertøy også på sommeren. Er det kaldt på sommeren er lufta i tillegg fuktig og rå. Med ull innerst, samt vind og regntette klær ytterst, er du klar for Lofotværet.

Vinter

Lofoten ligger “midt” i Golfstrømmen noe som gjør at vi også på vinteren har en del milde dager med temperaturer over +5°C. Dette er temperaturen ved havflata, men kommer du opp i høyden med litt vind kan de bli arktiske forhold. De kaldeste dagene kan det komme ned mot -17-18°C, de dagene er sjelden, men må tas med i tankene når sekken skal pakkes.

Bruk de vanlige «fjellvettreglene», kle deg etter været, ta med ekstra tøy og du er godt rustet for en bra opplevelsesferie i Lofoten. Ull innerst, vind og regntett ytterst, er en uslåelig kombinasjon. 

Dette bør du ha med på kurs:

  • Ekstra skifte med varme klær for over- og underkropp.
  • Mat og drikke begge dager (gjerne både kald og varm drikke). NB husk kopp!
  • En liten vanntett bag eller veske til å legge sakene i, i kajakkens lasterom. Det er mulig å leie dette hos oss. 

Dette bør du ha på deg under tørrdrakta:

Varmt ulltøy med lange armer og bein, samt varme sokker. Du blir litt våt rundt hals og ermer, men er stort sett varm og tørr. Vi skriver "bør", men vi mener "SKAL". 

Kurs eller guidet tur?

Er dere en gruppe eller vennegjeng på 4 personer eller mer kan vi arrangere et havkajakk kurs eller guidet tur for dere.

Ta kontakt for et uforpliktende tilbud!

The Lofoten islands

Image

Kursholdere

Alle våre kursholdere er godkjente av Norges padlerforbund som aktivitetsledere, turledere eller veiledere.

Alle våre kursholdere har lang erfaring.

Lofoten Aktiv har forsikring som dekker alle kurs og aktiviteter

okoturisme
logo lofoten aktiv
Kontaktinformasjon

Lofoten Aktiv AS, Postboks 136, 8309 Kabelvåg

Telefon: +47 76 07 30 00 - Mobil: +47 99 23 11 00

Epost: post@lofoten-aktiv.no